Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Vinyasa Krama Workshop with Whit Hornsberger

Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Νοεμβρίου | Three Workshops
Vinyasa Krama Workshop with Whit Hornsberger
Whit Hornsberger          International Sequencing         Vinyasa Krama Yoga


H παραδοσιακή πρακτική της Vinyasa Krama (κίνηση και μεθοδολογία ακολουθίας) είναι η πιο περιεκτική εκπροσώπηση της διδασκαλίας των asanas του SriT.Krishnamacharya. Χρησιμοποιώντας την αναπνοή ως τη σύνδεση, ανάμεσα στο σώμα και στο νου, αυτές οι σκόπιμα αργές αλλά δυναμικές vinyasa οδηγούν τους ασκούμενους σε μία ακλόνητη κατάσταση συγκέντρωσης του νου, αποτελώντας μία βαθιά εμπειρία αλλαγής.

Ο Sri TKrishnamacharya θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης yoga και μέσω της προσπάθειάς του να διατηρηθεί και να διαδοθεί η παράδοση της yoga, αυτή έγινε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης κουλτούρας σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στους πιο αναγνωρισμένους μαθητές του συμπεριλαμβάνονται : ο B.K.SIyengar, ο Sri KPattabhiJois, η Indra Devi, ο A.GMohan, ο T.K.VDesikachar και ο παλαιότερος μαθητής του,Srivatsa Ramaswami.
Αυτό το  διήμερο workshop είναι για όλους τους ασκούμενους της yoga(συμπεριλαμβανομένων και των αρχαρίων) και θα περιλαμβάνει συζήτηση για τηνVinyasa Krama, μεθοδολογία και ιστορία, asanapranayama και πρακτική διαλογισμού, θεραπευτικές εφαρμογές και βαθιά κατανόηση των παραδοσιακών διδασκαλιών τουKrishnamacharya.




Σάββατο 15 Νοεμβρίου 11.00-14.00
Introduction to Vinyasa Krama
Στην αρχή του weekend θα θέσουμε την δική μας sadhana. Θα διερευνήσουμε την ιστορία, μεθοδολογία και πρακτική της Vinyasa Krama, όπως αναπτύχθηκε από τον πατέρα της σύγχρονης yogaSriT Krishnamacharya.
Η συζήτηση θα περιλαμβάνει την ζωή και διδασκαλία του Krishnamacharya, την θεραπευτική εφαρμογή της πρακτικής, την χρήση των bandhas και της αναπνοής προς όφελος των εσωτερικών οργάνων και της καρδιάς και την παραδοσιακή σειρά (krama) της πρακτικής : asanapranayama, διαλογισμός.
Επίσης θα μελετήσουμε τις gunas και πως αυτές οι πρωταρχικές ενέργειες (όπως εξηγούνται από την φιλοσοφία της yoga) επηρεάζουν την ψυχική και φυσική μας κατάσταση, και πως η καθημερινή μας πρακτική μπορεί να  εφαρμοστεί για να φέρει το νου και το σώμα σε κατάσταση αρμονίας, και καθαρότητας (sattva), τον κύριο στόχο του μονοπατιού της yoga.
Το τμήμα της πρακτικής της πρώτης συνεδρίας θα περιλαμβάνει την πρώτη σειρά τηςVinyasa Krama (tadasana sequence), sun-salutations (suryanamaskara), πρακτική τωνbandhas (tatakamudra), pranayama (αναπνευστικές τεχνικές) και διαλογισμό..
Συνιστάται οι ασκούμενοι να παρακολουθήσουν αυτή την πρώτη συνεδρία σαν προϋπόθεση για το Σαββατοκύριακο.


Σάββατο 15 Νοεμβρίου 15.00-18.00
The Art of Vinyasa Krama
Αυτή η τρίωρη πρακτική θα οδηγήσει τους ασκούμενους βαθιά στην τέχνη της VinyasaKrama.  Μία δυναμική πρακτική με χάρη και ηρεμία. Σε αυτό το μέρος του workshop θα διερευνήσουμε τρεις από τις δέκα σειρές της παραδοσιακής προσέγγιση : (trikonasana)sequence,  (dhanurasanasequence, (paschimotanasanasequence. Την πρακτική θα ακολουθήσει πρακτική pranayama και θα τελειώσει με διαλογισμό.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 11.00-14.00Inversions
Ο Krishnamacharya περιέγραψε την πρακτική της yoga ως μία sarvangasadhana, ή μία πρακτική  ευεργετική για όλο το σώμα. Στο τελικό μέρος του workshop θα ασχοληθούμε με δύο θέσεις στις οποίες ο Krishnamacharya συνιστούσε να ασκούμαστε καθημερινά για την καλή λειτουργία των εσωτερικών οργάνων και της καρδιάς..
Ελάτε να ανακαλύψετε τις πιο σεβαστές yogasanassarvangasana (shoulderstand) καιsirsasana (headstand) και τις παραλλαγές τους. Η πρακτική θα ολοκληρωθεί μεpranayama και διαλογισμό.


Information & Teacher
Price: 
€45 per session | €120 και για τα τρία workshops
Date(s): 
Σάββατο 15 Νοεμβρίου : 11.00 – 14.00  και 15.00 – 18.00
Κυριακή 16 Νοεμβρίου :  11.00 – 14.00
Location: 
SANMELI YOGA CENTER, Σοφοκλέους 9 Α, Χαλάνδρι, 210-68 49 760 / 6944 -47 14 50

O Whit Hornsberger είναι δάσκαλος yoga από το Βανκούβερ του Καναδά. Είχε την ευκαιρία να διδαχτεί την παραδοσιακή πρακτική υπό την καθοδήγηση του SrivatsaRamaswami, τον παλαιότερο μαθητή του Krishnamacharya (33 χρόνια). Είναι ένας παθιασμένος υποστηρικτής των παραδοσιακών διδασκαλιών.
Ο Whit αναπτύσσει την αρχαία σοφία αυτών των γενεαλογιών με σχετικό τρόπο, κάνοντάς τες έτσι κατανοητές και προσβάσιμες στους μαθητές κάθε επιπέδου.

Η διδασκαλία του Whit είναι πραγματικά ένα δώρο. Για όσους αναζητούν μια πρακτική που να ακολουθεί τις αυθεντικές διδασκαλίες της παράδοσης, ο Whit μεταφράζει την πρακτική της Vinyasa Krama σε μια εύγλωττη, προσιτή, με σεβασμό και ισχυρό τρόπο . Ασκώ γιόγκα για να νιώσουν πιο τοποθεσία στον εαυτό μου , που βρίσκεται στην καρδιά μου . Vinyasa Krama είναι μια μετασχηματιστική πρακτική που καλλιεργεί αυτή τη σύνδεση και την ένωση του σώματος και του νου , την καρδιά και την ψυχή . Το πάθος του Whit για την πρακτική του είναι πηγή έμπνευσης . Όσοι έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις όμορφες διδασκαλίες του είναι ευλογημένοι .

- Jenny Lang ( Victoria , BC )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου