Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

"Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως"



«Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως»


«Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως»Κηφισίας 317 – Κηφισιά τηλ: 2108001402http://www.gefseis.gr/info@gefseis.gr
Εστιατόριο "Γεύσεις Με Πιο φρέσκα δε γίνεται...τη Ρωξάνη Μάτσα την ξέρουμε όλοι καλά για τα κρασιά της...την αρωματική Μαλαγουζιά και το ιδιαίτερο Σαββατιανό που καλλιεργούνται στο κτήμα της Κάντζας από τον 19οαιώνα.Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι η Ρωξάνη μαγειρεύει... και μάλιστα καλά.Άλλωστε το καλό κρασί και το καλό φαγητό είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.Τη Δευτέρα 31 Μαΐου, η Ρωξάνη Μάτσα θα μαζέψει από το κτήμα της αγκινάρες, αμπελόφυλλα & αμπελοβλάσταρα, θα τα βάλει σε ένα μικρό πανέρι και θα τα φέρει κατ’ ευθείαν στην κουζίνα των Γεύσεων.Εκεί τα αμπελοβλάσταρα θα γίνουν τουρσί, οι αγκινάρες θα συνοδέψουντο ριζότο και τα αμπελόφυλλα θα γεμίσουν με φρέσκο λεμονάτο κιμά.Ο Πάνος Ζουμπούλης έχει αναλάβει να συνδυάσει όλα τα πιάτα μεδιαφορετικές χρονιές Μαλαγουζιάς και Σαββατιανού, από το κτήμα.Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις ετικέτες έχει το παλαιωμένο λευκό Clos MAΤSA Blanc SecΤου 1964 που θα παίξει το ρόλο του aperitif !!!Σας περιμένουμε λοιπόν τη Δευτέρα 31 Μαΐου στον κήπο του εστιατορίου Γεύσειςμε Ονομασία ΠροελεύσεωςMenuΦάβα από φρέσκα κουκιά & τραγανές αραβικές πιτούλες πασπαλισμένες με σουμάκ,Πάπρικα & καβουρδισμένο σουσάμι.Γαύρος μαρινάτος σε θαλασσινό αλάτι & αμπελοβλάσταρα «τουρσί».Clos MATSA Blanc Sec 1964Ριζότο με αγκινάρες, σπαράγγια & ανοιξιάτικα αρωματικά βότανα.Μαλαγουζιά 2009 Αμπελόφυλλα γεμιστά με κιμά & λεμονάτη σάλτσα.Μαλαγουζιά 2008Παγωμένες φράουλες με σάλτσα λεμονιού και πιπερόριζαςΑρνάκι με αγκινάρες, τσουκνίδες & αλμυρίκια fricassé
Κτήμα Ρωξάνης Μάτσα 2001 (Σαββατιανό)Bread and butterΠουτίγκα μεμαρμελάδα νεράντζι & κατσικίσιο γάλαΠειραματικόVinde Liqueur Viognier 1997Τιμή menu κατ’ άτομο: 45€ (περιλαμβάνεται η κατανάλωση κρασιού)Κρατήσεις:Εστιατόριο «Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως», τηλ. 210-­‐8001402,info@gefseis.gr
by Angie Nomikou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου