

Γιορτινό τραπέζι με φτηνά υλικά!
|
|
|

Η Εκπομπή «Ελλήνων Γεύσεις» την Κυριακή (29/12)
σας ταξιδεύει στην Πρωτοχρονιάτικη Κορινθία
Αυτή την εβδομάδα υποδεχόμαστε την Πρωτοχρονιά σε κλίμα άκρως εορταστικό ταξιδεύοντας στην Κορινθία! Εμπνευσμένη απ' την ομορφιά του Κορινθιακού κόλπου και από το μέρος που έχει στην αύρα του κάτι από τον μεγάλο ποιητή Άγγελο Σικελιανό, σας ετοιμάζω ένα ξεχωριστό πρωτοχρονιάτικο γεύμα! Επιλέγει να μαγειρέψω με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής που έχουν ιστορία, άρωμα και χαρακτήρα. Την αυλαία ανοίγει μία πεντανόστιμη τερίνα με συκωτάκια πουλερικών σε αρώματα Αγιωργήτικου κρασιού. Και βέβαια θα σας ξεναγήσω στη Νεμέα, που είναι ένα σταυροδρόμι στο χρόνο, ένας ατελείωτος αμπελώνας, δοκιμάζοντας τα τοπικά της κρασιά παρεά με έναν από τους οινοποιούς της περιοχής που μας μιλάει για την ιστορία του κρασιού, τις γεύσεις και τ΄αρώματα. Συνεχίζοντας σας μαγειρεύω έναν κόκκορα γεμιστό με κάστανα και κορινθιακή σταφίδα με τραγανή κρούστα και τρυφερό κρέας! Και αφού περιπλανηθούμε μέσα στα αμπέλια με το χρυσοκίτρινο χρώμα και στις κατακόκκινες ροδιές, θα σας ξεναγήσω στον κόσμο της πραλίνας και τη δοκιμάζει απευθείας απ' την πηγή! Κλείνοντας το γιορτινό της μενού θα σας δείξω μία εναλλακτική βασιλόπιτα με σοκολάτα, καρύδια και μπόλικη φαντασία! Με καλεσμένους τους καινούργιους μου φίλους απ' την Κορινθία αποχαιρετάμε τον γέρο χρόνο με χαμόγελα, ευχές και με την υπόσχεση για πολλά λαχταριστά μαγειρέματα και Ελλήνων Γεύσεις.
Ελλήνων γεύσεις... έρχεται την Κυριακή 29/12, 15.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ!
|
|
|
 |
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ Μους τυριού με ελαιόλαδο με σοκολάτα Ariston και ξερά σύκα
Φίνα και αέρινη υφή, ευωδιά σοκολάτας και μεστή γεύση από χωριάτικο κατίκι, ξερά σύκα και ελαιόλαδο που μοσχοβολάει σοκολάτα. Το εντυπωσιακότερο πρώτο πιάτο της βραδιάς είναι εδώ!
|
|
|
 |
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ Χοιρινό Χριστουγεννιάτικο με πορτοκάλι!
Ο συνδυασμό χοιρινού με πορτοκάλι είναι ότι πιο γιορτινό μπορείτε να σερβίρετε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το ρας-ελ-χανούτ είναι ένα υπέροχος συνδυασμός μπαχαρικών (καρδάμωμο, γαρύφαλο, κανέλα, πάπρικα κ.λπ.) που θα δώσει ξεχωριστή γεύση σε όλο το φαγητό.
|
|
|
 |
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ Βασιλόπιτα κέικ γεμιστό
Φοβάστε να φτιάξετε βασιλόπιτα, με τα πολύπλοκα μείγματα, τις μαγιές και τα απανωτά φουσκώματα που, συχνά, δεν πετυχαίνουν; Ηρθε η ώρα να φτιάξετε την πιο πετυχημένη, μυρωδάτη και λαχταριστή βασιλόπιτα, με τα χέρια σας, που θα εντυπωσιάσει με την εμφάνιση και τη νοστιμιά της τους καλεσμένους σας. Πανεύκολη, πλούσια και ασυνήθιστη!
|
|
|
|
 Evi Evane - 10 rue Guisarde 75006 Paris Tel: (33-1) 43.54.97.86
|
|  EVI EVANE traiteur 20 ,rue Saint- Placide 75006 Paris tel 00331 71706059 (από Ελλάδα)
0171706059 (από Γαλλία)
|
|
VISIT US ONLINE
http://www.dinanikolaou.gr/ |
|
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου