Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πάσχα στην όμορφη Σύρο!














ΣΥΡΑ - EΡΜΟΥΠΟΛΗ - ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ


Από την Άντζυ Νομικού

Ευχαριστούμε πολύ το Νίκο Μονογιό για το φωτογραφικό υλικό

Σαν από έργο κάποιου ζωγράφου ξεπροβάλει η επιβλητική εικόνα της Αρχόντισσας των Κυκλάδων Ερμούπολης. Ένα μικρό νησί που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Μεγαλουπόλεις…

Το άρωμα από τα σοκάκια του νησιού με τα νεοκλασικά κτήρια , σε συνδυασμό με τους ήχους των πλοίων , τη δεξαμενή από το ναυπηγείο και την εικόνα των ανθρώπων με τις λευκές στολές που μπαίνουν μέσα στα πλοία και πουλούν τα τοπικά εδέσματα (λουκούμια, χαλβαδόπιτες) είναι μία εικόνα που σου μένει για πάντα.

Τι ιστορία και αυτή , των δύο λόφων που κορυφώνονται με τις δύο διαφορετικές θρησκείες των ορθοδόξων και των καθολικών, σε αυτό το νησί γίνονται μία, η Σύρος είναι πρωτοπόρος στη σύσφιξη των δύο εκκλησιών μια και οι οικογένειες του νησιού είναι μικτές .

Γι’ αυτό και το Πάσχα στη Σύρο είναι μαγικό , τα έχει όλα την ένωση των εκκλησιών , την εικόνα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου που βρίσκεται στην Κοίμηση , την πολυβραβευμένη χορωδία του Αγίου Νικολάου και τη σύμπραξη των επιταφίων από τρεις Ορθόδοξες εκκλησίες και μία Καθολική.

Έχει και τα αρνητικά της , η Ερμούπολη έχει μερικά στοιχεία που σου θυμίσουν την Αθήνα όπως η κίνηση με τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα που είναι πανταχού παρόν και τα πάντα πληρών …στην κυριολεξία γιατί αν δεν προσέξεις που παρκάρεις το αμάξι σου θα …πληρώσεις κλήση.

Αν πάρεις την παραλιακή που είναι γεμάτη από καφέ, ουζερί, ταβερνάκια και μπαρ ο δρόμος αυτός καταλήγει στο Τελωνείο, φτιαγμένο από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα Ερλάχερ το 1834. Εκεί μπορείς να παρκάρεις και σε ελεγχόμενο χώρο επί πληρωμή αλλά μπορείς και να βρεις σε ελεύθερο παρκινγκ

Περπατάς στην Πρωτοπαπαδάκη, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο με το πλακόστρωτο οδόστρωμα και νομίζεις ότι βρίσκεσαι στα στενά της Βενετίας , είναι ο πιο πολυσύχναστος εμπορικά δρόμος εκεί συναντάς μαγαζιά όπως τα οπτικά του Σταύρου Κοή , το «Μέγαρο» που είναι το αγαπημένο μου στέκι για καφέ και κουβεντούλα με το Γιώργο , το φαρμακείο του Μάριου , το κατάστημα με παιχνίδια και όχι μόνο του Καλουτά , το «Έν Σύρω» του Γιάννη & της Έφης και το Art & Fun της Χρυσάνθης με τα χειροποίητα κοσμήματα, σερβίτσια & αξεσουάρ που η χάρη της έχει φτάσει σε πωλητήρια μεγάλων μουσείων όπως Μουσείο Μπενάκη κλπ.
Σε κάποιο σημείο του δρόμου συναντάς την οδό Χίου με τα μανάβικα και τα ψαράδικα, εκεί κάνεις στάση στον Πρέκα για αν πάρεις ότι καλύτερο βγάζει η ελληνική φύση.

Πλατεία Μιαούλη : μια εικόνα από τα παιδικά μου χρόνια που πήγαινα με τον μπαμπά μου και ταΐζαμε τα περιστέρια, εντυπωσιάζεσαι με τη μαρμάρινη «εξέδρα μουσικής» που έφτιαξε ο Ι. Βιτάλης το 1907 και το περίφημο δημαρχείο του Τσίλερ (1889), ένα μεγαλόπρεπο αρχιτεκτόνημα που δεν περνάει απαρατήρητο.

Κάθε κτίριο που αντικρίζεις γύρω σου στην Ερμούπολη έχει τη δική του μοναδική ιστορία.

Και είναι τόσα πολλά αυτά τα αριστουργήματα που δεν ξέρεις από ποιο να αρχίσεις.
Το κτίριο του Ιστορικού Αρχείου, το μαρμάρινο μέγαρο του Πνευματικού Κέντρου- η Λέσχη Ελλάς (1862), το περίφημο Θέατρο Απόλλων, η μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου που κτίστηκε το 1862-4, το παλιό σχολαρχείο του Χρήστου Ευαγγελίδη και αργότερα ξενοδοχείο «της Γαλλίας» που στεγάζει τον ΟΤΕ, το ρολόι που φτιάχτηκε το 1861,

Κάνοντας βόλτα στους μαρμαροστρωμένους δρόμους που σε φέρνουν στα Βαπόρια, συναντάς εξαιρετικά αρχοντικά με φινέτσα και αέρα Ευρώπης.
Από τη Σύρο πέρασαν πολλές γενιές εφοπλιστών, τραπεζιτών, βιομηχάνων, αγοράζοντας τα Συριανά Αρχοντικά που είναι μοναδικά στο είδος τους, τα περισσότερα ανακαινίστηκαν άλλαξαν χέρια και χρήσεις, αλλά ποτέ δεν ξέχασαν το παρελθόν τους.

Η οδός Απόλλωνος είναι ένας από τους ωραιότερους δρόμους του νησιού , ξεκινάει από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και φτάνει μέχρι την Πλατεία Τσιροπινά , συναντώντας στο πέρασμα σου τα περίφημα Αρχοντικά με θέα τη θάλασσα, την πλευρά αυτή οι Συριανοί την ονόμασαν μικρή Βενετία γιατί τα σπίτια βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα.

Στην πλατεία Τσιροπινά δε μπορείς να μη σταθείς , γύρω σου βλέπεις αριστουργήματα: το μέγαρο Τσιροπινά (1883) στεγαζόταν μέχρι σήμερα η Νομαρχία , στο κτήριο αυτό λένε οι παλιοί Συριανοί γινόντουσαν χοροί για την καλή κοινωνία της Ερμούπολης στις αρχές του 20ου αιώνα. Το σπίτι του Ζυγομαλά (1880) η σημερινή ΔΕΗ, το τεράστιο σπίτι του Κριαρά σήμερα στο παλιό πλυσταριό του στεγάζει την «Αποθήκη», τον εκθεσιακό χώρο του καλλιτέχνη Γιάννη Βέλλη και η παλιά Καραμπινερία - το σπίτι του εμπόρου Ταμπάκη και σημερινή έδρα της μητρόπολης - στολίζεται με περίτεχνα ζωγραφιστά ταβάνια που έχουν για θέμα τους κινέζικες μορφές και πουλιά ή λουλούδια σκεπασμένα με λευκή δαντέλα!

Από τα στενά σοκάκια πλάι στη Νομαρχία θα βρεθείς κοντά στο νερό και η θέα στα Βαπόρια θα σου κόψει την ανάσα. Ο τρούλος του Αγίου Νικολάου ξεχωρίζει από παντού και όταν μπεις στο εσωτερικό του ναού που κτίστηκε το 1870 από την πρώτη στιγμή θα καταλάβεις πως είναι από τους πιο επιβλητικούς ναούς που έχεις δει.

Ο εξαιρετικός κρυφός φωτισμός και οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι από την Τεργέστη αναδεικνύουν κάθε περίτεχνη λεπτομέρεια, το περίφημο μαρμάρινο τέμπλο με εικόνες του 1909, τον δεσποτικό θρόνο που έφτιαξε ο Τήνιος μαρμαρογλύπτης Γ. Βιτάλης, τον άμβωνα, την ρώσικη εικόνα του Αγίου, τον ξυλόγλυπτο Επιτάφιο, το χώρο όπου η εκκλησιαστική χορωδία ψέλνει τους ύμνους της από το 1920 μέχρι σήμερα.

Άνω Σύρα:
Ο Λόφος του Σαν Τζώρτζη, με τον μεγαλόπρεπο καθολικό ναό που στέκεται στην κορυφή του λόφου του ανακαινισμένος το 1834 .

Η Άνω Σύρα έχει μια άλλη ομορφιά , οι πιο πολλοί την γνωρίζουν από τον συριανό ρεμπέτη Μάρκο Βαμβακάρη που ήταν από εκεί και γι αυτό έχουν αφιερώσει και το μικρό μουσείο που φέρει το όνομα του. Μη ξεχνάμε ότι η Σύρος είναι ένα από τα λίγα νησιά που έχουμε που γνωρίζουν όλοι τα ονόματα των χωριών της και αυτό το οφείλουν οι συριανοί στο Μάρκο Βαμβακάρη που τραγουδώντας τη «Φραγκοσυριανή», έκανε γνωστό τον Φοίνικα, την Παρακοπή , το Γαλησσά, την Ντελαγκράτσια κλπ.

Η Άνω Σύρα , έχει μια δική της αύρα μία ηρεμία που δεν τη συναντάς συχνά μπορεί να οφείλεται στο ότι απαγορεύονται τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα και αυτό την κάνη μαγική .

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ιστορική ταβέρνα του Λιλή, που έκανε τη θητεία του εκεί ο μεγάλος Μάρκος: «Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια», «Στρώσε το στρώμα σου για δυο…».


ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ
Ορθόδοξοι και καθολικοί γιορτάζουν στο νησί με αμοιβαίο σεβασμό. Τη Μ. Παρασκευή οι επιτάφιοι των ναών του Αγίου Νικολάου, της Μεταμόρφωσης και της Κοίμησης της Θεοτόκου κάνουν την περιφορά στην Ερμούπολη και γύρω στις 10.30 συναντιούνται στην πλατεία Μιαούλη για τη δέηση.
Προηγείται στις 8-9 ο επιτάφιος των καθολικών του ναού της Ευαγγελίστριας στην Ερμούπολη, ο οποίος περνάει από τη Νομαρχία και στη συνέχεια κάνει το πέρασμά του πάνω από την πλατεία Μιαούλη όπου γίνεται η δέηση.
Το Μεγάλο Σάββατο κατά παράδοση η Ανάσταση είναι εκείνη που έχει τα περισσότερα και πιο εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, ο Άγιος Κωνσταντίνος γιατί βρίσκεται και εκείνος σε ύψωμα και έχεις την καταπληκτική θέα των δύο λόφων

ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
Μαγαζιά-αξιοθέατα είναι το «Οινοπνευματοπωλείον» του Κριτσίνη που λειτουργεί από το 1917 και ακόμη έχει τα μπουκάλια από το μπράντι, τα λικέρ, τα ούζο, τη μαστίχα που έφτιαχνε ο παππούς και το παλιό φαρμακείο του Κωβαίου (1837), το «παλαιότερο της νεότερης Ελλάδας».
Το μαγαζί «Σαράντος», που ανήκει στο Σαράντο Νομικό από το 1945.

Αξίζει να δείτε επίσης:
-Τον εκθεσιακό χώρο «Αποθήκη» και το ωραιότατο κατάστημα «Εν Σύρω» του καλλιτέχνη Γιάννη Βέλλη και της συζύγου του Έφης. Το μαγαζί με είδη δώρων και διακοσμητικά που βρίσκεται στην Ερμού «Coral» της οικογένειας Κουμαριανού
- Το παλιό βιβλιοπωλείο του Σταθόπουλου και το καινούργιο και πολύ ενημερωμένο «Βιβλιοπόντικας».
- Για παιδικά ρούχα στο «Εβελυν» στην Πρωτοπαπαδάκη
- Για απίστευτακουλουράκια με ζάχαρη και όχι στον «Παυλίδη»
- Για σοκολατάκια βραχάκια «Αθυμαρίτης» , ένα από τα ωραιότερα ζαχαροπλαστεία του νησιού
- Το μαγαζί του Πρέκα, στην Χίου, με παραδοσιακά προϊόντα.
Για λουκούμια και χαλβαδόπιττες θα πάτε στον Κορρέ, στον Δεναξά και στον Λειβαδάρα.
-Στο Daidadi θα φάτε εξαιρετικό παγωτό από ντόπιο γάλα.
-Απέναντι από το θέατρο Απόλλων το «Μήλο» της Γεωργίας Πολίτη για επιλεγμένα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα
Στην Πρωτοπαπαδάκη το μαγαζί της Μίτση Αρβανίτη με τα καταπληκτικά φουλάρια μπείτε μέσα γιατί από τη βιτρίνα δε φαίνονται.

-Στο δρόμο για την Κοίμηση και ακριβώς δίπλα με την εκκλησία θα βρείτε το καζίνο της Σύρου τυχαίο ?

ΔΙΑΜΟΝΗ
Στην Ερμούπολη
Σύρου Μέλαθρον (τηλ. 22810 85963, 86571). Υπέροχο νεοκλασικό σε προνομιακή θέση στα Βαπόρια. Ευγενικοί οικοδεσπότες, καλόγουστη διακόσμηση στα ψηλοτάβανα δωμάτια και τις σουίτες.
Xenon Apollon (τηλ. 22810 81387). Αρχοντικό στα Βαπόρια, με τρία εξαιρετικά διακοσμημένα δωμάτια και θέα που μένει αξέχαστη. Φέτος ανακαινίστηκε.
Αρχοντικό Βούρλη (τηλ. 22810 88440, 81682-4). Διατηρητέο αρχοντικό της οικογένειας Μαυροκορδάτου. Τα δωμάτια βλέπουν στον κήπο και στην πόλη.
Αρίων (τηλ. 22810 81749). Αναστηλωμένο νεοκλασικό στα Βαπόρια.
Lila (22810 82738) Πέτρινο κτίριο κοντά στην κεντρική πλατεία.
Απολλώνειον του Μανώλη Χάλαρη
Απόλλων του Γιώργου Σταθόπουλου
Πλόες


ΦΑΓΗΤΟ
Στην Ερμούπολη
Φοξ (τηλ. 22810 81888), στην οδό Λεωτσάκου κοντά στην πλατεία του δημαρχείου. Ολοκαίνουργιο all day μαγαζί με εντυπωσιακή διακόσμηση. Ξεχωρίζει η ανοιχτή κουζίνα με την αργεντίνικη ψησταριά. Θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε τα κρέατά τους. Οι ίδιοι έχουν και το πολύ καλό εστιατόριο Μονοπώλιο, στα Λαζαρέτα.
Θεία Μέθη (τηλ. 22810 80112). Ουζερί με πολλούς πικάντικους μεζέδες. Για «αλοιφές», «μερακλή» (μοσχαράκι κοκκινιστό πικάντικο), κοτόπουλο μπύρας, σαρδέλες, αφράτα πικάντικα κεφτεδάκια.
Άμβυξ (τηλ. 22810 83989). Στο λιμάνι, με αυθεντική ιταλική κουζίνα.
Στην Ιθάκη του Αή (τηλ. 22810 82060) στην οδό Κλώνος και Κυπαρίσσου Στεφάνου. Ξεχωρίζουν οι τομάτες λιαστές τηγανητές, το χοιρινό με μέλι, το μοσχάρι στο πήλινο, το συριανό λουκάνικο.
Πέτρινο (τηλ. 22810 87427) Με πολύ νόστιμους μεζέδες όπως κοτόπουλο αλά σπετσιώτα, μελιτζάνες γεμιστές με τυρί κ.α. Είναι και αυτό στην Κλώνος και Κ. Στεφάνου.
La Dolce Vita (τηλ. 22810 86199) Σεφ και ιδιοκτήτης είναι ο Roberto που παρεμβαίνει δημιουργικά στις κλασικές ιταλικές συνταγές. Είναι Φιλίνη και Επτανήσου.
Ναυτικός Όμιλος. Αξέχαστη βεράντα με θέα κοντά στο Τελωνείο. Φέτος λειτουργεί με νέα διεύθυνση.
Το Λιμάνι (τηλ. 22810 85809) Ουζερί για νόστιμα θαλασσινά. Ζητήστε τη «γούνα» (λιαστό ψάρι για ουζάκι), αθερίνα με κρεμμύδι, γεμιστό καλαμάρι.

Στην Άνω Σύρο
Φραγκοσυριανή (τηλ. 22810 84888) Το καφενείο-μεζεδοπωλείο στην πλατεία Μάρκου Βαμβακάρη.
Λιλής (τηλ. 22810 82100) Αξίζει να πάτε για την ατμόσφαιρά του –ειδικά στην κατώγα με το παλιό τζουκ μποξ – και τα κεφτεδάκια του.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Μικρή Αργώ, καινούργιο καφέ-μπαρ κοντά στον παραλιακό του λιμανιού, Μέγαρον, με ντεκόρ που παραπέμπει στα παλιά μεγαλεία του νησιού, Cube, με μοντέρνα διακόσμηση και μπιτ ήχους,

Ελληνικό καφενείο, για ελληνικό καφέ στο μπρίκι σπιτική λεμονάδα & γλυκά από τον καλόκαρδο Μιχάλη Γεωργιάδη που μάθαμε ότι απο φέτος θα έχει και λουκουμάδες!


Clandestino
Νοτιοαμερικανικό και μεξικά-
νικο φαγητό, σπέσιαλ λατινικά
ποτά: caipirinha, mojito, Χιλι-
ανό κρασί... Όλα σε ευχάριστο
περιβάλλον με λάτιν και ρετρό
μουσική. Μαθήματά χορού,
λάτιν πάρτι και ξεχωριστές εκ-
δηλώσεις για εταιρείες, ινστι-
τούτα, κλπ.
Ερμούπολη,
Χίου 32, πλ. Μιαούλη,
6934737209
Εστιατόριο-bar


Tasty Πιτσαρία

Ερμούπολη,
πλ. Άννης Κουτσοδόντη,
22810 84303, 87112

Άμβυξ Ιταλικό εστιατόριο

Ερμούπολη,
Ακτή Παπαγού 26,
22810 83989

Ε-αμέ
Gourmet γεύσεις, εκλεκτές μπύ-
ρες, special cocktails, χαλαρά
στα σκαλάκια.
Ερμούπολη, Χίου 45,
22810 87870

Εστιατόριο
Ηλιοβασίλεμα
Γαλησσάς, παραλία,
22810 43325


Εστιατόριο
Θεία Μέθη
Η Θεία Μέθη ξεφεύγει από
φαγάδικο και μεζεδάρει στη
γεύση! Η κουζίνα είναι
ανοιχτή καθημερινά από 14.00
έως 00.00. Καθημερινά -εκτός
Δευτέρας και Πέμπτης- παρα-
δοσιακή, ρεμπέτικη, και κρητι-
κή μουσική.
Ερμούπολη, Χίου 43,
22810 80112

Κουζίνα - Εστιατόριο

Ερμούπολη,
Άνδρου 5,
22810 89150


Μάσα σούρα
Ερμούπολη,
Εμ. Ροΐδη,
22810 81744

Μεζεδοπωλείο
Περί Τίνος
Ερμούπολη, παραλία,
22810 85000

Μεζεδοπωλείο
Πλακόστρωτο
Σαν Μιχάλης,
6973 980248

Ταβέρνα
Ραφογιάννης
Αζόλιμνος,
22810 61001

Στου Νικόλα
Χρούσσα,
6932763778
Στην Ιθάκη του Αή - Παραδοσιακή ταβέρνα

Εδώ οι μεζέδες και τα φαγητά
που θα δοκιμάσετε διακρίνο-
νται για τη σπιτική τους γεύση.
Η παραδοσιακή ταβέρνα “Στην
Ιθάκη του Αη” βρίσκεται από το
1999 σε πολλά ελληνικά έντυπα
και σε τουριστικούς οδηγούς
της Γαλλίας και της Γερμανίας,
ως ταβέρνα που αξίζει να επι-
σκεφτείτε.
Ερμούπολη,
Κλ. & Κυπ. Στεφάνου 1,
22810 82060

Της Φιλομήλας - Εστιατόριο

Ανοιχτά από Παρασκευή
μεσημέρι έως Κυριακή αργά
το απόγευμα. Παρασκευές
βράδυ το μουσικό σχήμα
ΜΠΑΝΤΑ-Ν.Α.Α. με έντεχνο,
ρεμπέτικο και σμυρναίικο.
Αζόλιμνος,
22810 62088


Το Καστρί – ταχυφαγείο Ερμούπολη, για γρήγορο καλό φαγητό στο χέρι
Πάρου 13,
22810 83140


Το Πέτρινο - εστιατόριο
Ερμούπολη,
Κλ. & Κυπ. Στεφάνου 9,
22810 87427


Jar – καφέ bar τέλειο στέκι , μικρό με απίστευτα γλυκά σε ένα μικρό στενό με χρώματα και αρώματα
Ερμούπολη, - Εμ. Ροΐδη 16, - 22810 79225

Kimbara - Cafe-Bar
Ερμούπολη,
Ακτή Π. Ράλλη,
22810 81513

Okio - Cafe-Bar
Ερμούπολη,
Ακτή Π. Ράλλη,
22810 84133
Plaza - Cafe

Ερμούπολη,
Ακτή Π. Ράλλη,
22810 85337

Tramezzini Cafe
Ερμούπολη,
Θ. Σπερχειού & Μήλου 1,
22810 89399

Εσαεί
Στο κέντρο της Ερμούπολης
σε ένα ζεστό χώρο μπορείτε
να απολαύσετε τον καφέ, τα
ροφήματα σας, αλλά και τα
χειροποίητα γλυκά, τους σπι-
τικούς μεζέδες σε μια ατμό-
σφαιρά που θυμίζει κάτι απ’
τα παλιά.
Ερμούπολη,
Πλ. Άννης Κουτσοδόντη,
22810 82388

Ελληνικόν Καφενείον – παραδοσιακό καφενείο με μοντέρνες πινελιές
Ερμούπολη,
πλ. Μιαούλη,
22810 87550

Μέγαρον - Cafe-Bar

Ερμούπολη,
Πρωτοπαπαδάκη 35,
22810 87570,
22810 88633

Πάνθεον Cafe

Ερμούπολη,
πλ. Μιαούλη,
22810 89070


Πειραματικό Cafe-Bar
Ερμούπολη,
πλ. Μιαούλη,
22810 83734


Στέλλας Καφέ-Ζαχαροπλαστείο
για ωραίους λουκουμάδες
Ερμούπολη,
πλ. Μιαούλη,
22810 88301

Το ΜπαράκιBar
Ερμούπολη,
πλ. Μιαούλη,

τέχνη - μουσεία
Αρχαιολογικό
Μουσείο Σύρου
Ερμούπολη,
Ε. Μπενάκη,
22810 88487

Μουσείο
Βιομηχανικό
Μουσείο
Ερμούπολης
Ερμούπολη,
Γ. Παπανδρέου 11,
22810 81243

Μουσείο
Έκθεση
Αγιογραφίας
Άνω Σύρος,
Πιάτσα,
22810 88658

Αίθουσα τέχνης
Έκθεση
Παραδοσιακών
Επαγγελμάτων
Άνω Σύρος,
22813 60952

Μουσείο
Ενυδρείο
Κινι,
22813 60952
Ενυδρείο

Κυβέλη Μουσείο
Ερμούπολη,
Λεωνίδου 4,
22810 84769

Μουσείο
Μ. Βαμβακάρη
Άνω Σύρος,
22810 85159

Πινακοθήκη
Κυκλάδων
Ερμούπολη,
Εμ. Παπαδάμ,
22810 80918

Τέχνης Χώρος
“Αποθήκη”
Ερμούπολη,
Απόλλωνος 4,
22810 87990

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΣΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ ΜΙΑ ΧΑΡΗ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ
    ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ
    ΑΓΟΡΑΣΩ,ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΖΟΥΚ ΜΠΟΞ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.ΜΟΥ
    ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ
    ΜΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΒΡΩ!!ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΝΗΣΙ (ΑΝΔΡΟ) ΑΛΛΑ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    ΤΩΡΑ.ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή